Doping är ett alltid högaktuellt ämne.

I veckan pratades det i media om att EAA, det Europeiska Fridirottsförbundet har funderingar på att "stryka" gamla europarekord, och på så sätt starta om med rekord satta från 2018. Anledningen är att flera av de gamla rekorden misstänkts ha satts av dopade friidrottare, på den tid som dopingkontrollerna inte gjordes regelbundet och standardiserat på rätt sätt.

Det skulle exempelvis innebär att Patrik Sjöbergs höjdhoppsrekord på 2,42 meter från 1997 skulle ogiltigförklaras, eller Karolina Klyfts rekord från 2007.

Oavsett om det blir verklighet eller inte så har SISU Idrottsutbildarna och Tränarpasset gjort en fantastiskt bra översiktsartikel om doping, som reder ut de flesta frågor vi har om doping.
 

Läs hela inlägget »

Vi andas i snitt 24900 andetag per dygn, och andning är ett av kroppens högst prioriterade system. Andas vi inte på 3 minuter så börjar hjärnan att dö.

Att andas rätt vid olika typer av aktiviteter är och träning är livsnödvändigt. Dels så ökar det prestationsförmågan, men det påverkar också de inre organens blodtillförsel och cirkulation, samt hur kroppens olika stabiliseringssystem aktiveras.

Kolla in Paul Cheks inlägg om "Breathing & Side-Bending with Weights". Där finns många godbitar för den intresserade. Videon och bilden kommer från www.paulcheksblog.com.

Läs hela inlägget »

Att hjärnskakning är en av de vanligaste idrottskadorna tänker man inte på i första hand. Alla har vi väl krockat med någon på fotbollsplanen, eller snubblat och inte hunnit ta emot kroppen. Det och många andra situtationer kan leda till en hjärnskakning.

Läs SISU Idrottsutbildarnas suveräna artikel här om hur man som tränare, ledare, eller förälder bäst tar hand om en hjärnskakning.
 

Läs hela inlägget »

i.m.c på Instagram

7

Enkelt och hoppfullt...

4

Min katt Sixten efter målbildträning med Lars Erik Uneståhl. Alla mår bra av att ta hand om sitt inre😇

3

Dansuppvisning om allas värde o betydelse på vårt jordklot. Beröm. Var omtänksam o tacksam.Dela med Dig av ditt liv och din energi.