imc_logga

Storyn om Bengt

10 år sedan, året är 2008. En man vid namn Bengt från Sölvesborg har fått tips om mig. Han är vid detta laget 64 år gammal. Högt uppsatt och framgångsrik chef på ett svenskt bolag, mycket stress i sin vardag, försummar sig själv till ”förmån” för andra, viss övervikt, ont i ryggen, otränad… Jag upptäcker tidigt att detta även är en mycket pratglad man, till den graden att första besöket, som är 90 minuter långt, inte lyckas inrymma en ryggundersökning, vilket var syftet med besöket. Han berättar bland annat om att alla passioner i vardagen är mer eller mindre parkerade till förmån för arbete. Han berättar om sitt stora intresse, båtar och segling, kanske mest att bygga båtar. Ja, han har byggt båtar, en Blekingeka , den är som en möbel.
Nåja, det var ju inte värre än att vi bokade en ny tid en vecka senare där vi konstaterar att det behövs en del livsförändringar för att råda bot på inte bara ryggont utan även på flera andra pusselbitar för att bättra på en allmänhälsa, såväl fysiskt som mentalt. Det visar sig att det är en motiverad och väldigt plikttrogen man den här Bengt. Patienter i allmänhet har en tendens att komma igång bra, men sen….. Bengt gör sina ryggövningar och parallellt med det, så ses vi med jämna mellanrum, han blir snabbt en inventarie bland 20-åringarna på gymmet, han kör rullskidor i ur och skur, börjar småjogga på Ryssberget, lite massage, stretch, cykeln dammas av… Det går framåt!
 
Det är inte en spikrak väg, Bengt åker på några bakslag på vägen, men det är tydligt hur hans ihärdighet ger resultat. Till den grad att han bestämmer sig för att göra en Klassiker - han hade en gren kvar i ett tidigare försök. Bengt sätter inga världsrekord på något sätt, men han genomför Klassikern. Och praktiserar samtidigt stor TACKsamhet och ödmjukhet, vilket en omgivning garanterat märker av. Livsstilsförändringarna Bengt gör får impact på ett flertal plan, detta får Bengt själv berätta om i sin version.
 
2018 står inför dörren. Bengt kommer då vara 74 år UNG. Under mars slutför han sin 7:e  KLASSIKER  I RAD!
 
Det blir nog kölsträckning till en ny träbåt, Blekingekan heter Maria Maruska.
Vet inte vem som blev mest rörd, jag eller dottern Maria?         
 
TACK Bengt! Du är en förebild i mångt och mycket!
 
/Dan

ps. Läs Bengts kommentar i nästa inlägg här d.s
 

Kommentera gärna: