imc_logga

Manuell terapeut

En manuell terapeut arbetar till stor del som en naprapat eller sjukgymnast som specialiserar sig inom manuell medicin, dvs. händerna som främsta hjälpmedel. Vi blandar undersökningsmetodik och behandlingstekniker från flera discipliner, t.ex. ortopedisk medicin, kiropraktik, strukturell osteopati, massageterapi, och korrektiv träning.

Vi jobbar med alla kroppens strukturer; muskler, leder, ryggrad, ligament, senor, bindväv och nervsystem. Behandlingen är alltid individuellt anpassad till de besvär som våra kunder söker hjälp för. Vi jobbar under devisen; rätt behandling till rätt diagnos/skada, och lägger stor vikt på undersökning och diagnos.

Våra patienter söker oftast en manuell terapeut för att få ett annorlunda perspektiv på sina besvär. Kanske har du redan varit hos sjukgymnast eller en naprapat, men där resultatet uteblivit. Vi jobbar också något annorlunda i undersökningen. Oavsett om du kommer för en ryggskada, huvudvärk eller en smärtande armbåge, så kommer vi undersöka hela din kropp, från fötter upp till huvudet. Det är nämligen relativt sällan som problemet sitter där smärtan finns.

JOHAN KLINGSTAM
Master of Chiropractic, Ackermann Institutet
Examen i ortopedisk medicin & idrottsmedicin
​Dipl. Massageterapeut - Lic. Idrottsmassör

Hemsida: www.johanklingstam.se
Boka på nätet: johanklingstam.bokadirekt.se
Tel: 070-318 86 62 eller johan@i-m-c.se

  • Idrottsmassage & deep tissue massage
  • Strukturell osteopati och mjuk kiropraktik
  • Manuell terapi och och ortopedisk medicin
  • Kinesiotape – smärtlindrande och funktionsökande tejpning
  • Led-, muskel- och mjukdelsmobilisering
  • Tränare och terapeut för landslagsaktiva inom pingis, badminton, kampsport, friidrott, triatlon m.fl.