imc_logga

Golf - introduktion

Oavsett om du är junior, elit eller motionär – genom att förbättra din kondition, rörlighet och styrka kan du bli en bättre golfspelare. Viktigast av allt är dock att genom systematisk och korrekt träning kunna förhindra skador.

Dan Salomonsson, Leg. Fysioterapeut (spec ortopedisk medicin) är den på i.m.c som genomför undersökningar och skräddarsyr träningsprogram för golfare, oavsett nivå. Dan har sedan 20 år arbetat med golfare på framför allt elitnivå och arbetar som personlig tränare/sjukgymnast för ett antal Europa- och USA-tourspelare, bl a för Henrik Stenson och Caroline Hedwall. Dan har även varit sjukgymnast för Europas Ryder Cup-lag, som tog hem bucklan på K-Club. Medlem av Swedish Golf Team Specialistnätverk.

-"Jag tror jag har en ganska enkel filosofi när det gäller fysträning för golfare. Jag vill skapa en stark och bra grund och målet med de golfare jag jobbar med är att de ska bli balanserade och atletiska. Golfen är en ganska krävande idrott rörlighetsmässigt. Många leder samspelar och tas ut i ytterlägen. Dessa krav måste uppfyllas samtidigt som kroppen i golf är oerhört beroende av bl a balans, styrka och explosivitet. Att förena dessa egenskaper är en utmaning och nödvändighet för att kroppen ska tåla mycket träning och tävling".

Här kan du ladda ner en artikel (pdf-fil) om Dans samarbete med Henrik Stenson från tidningen Fysioterapi.

i.m.c skräddarsyr även utbildningar för dig och din golfklubb.

Nära samarbete med många svenska och internationella tekniktränare.

För vidare kontakt, frågor och mer information maila
dan@i-m-c.se eller tfn 040-81270.

Varmt välkommen till i.m.c!

Elit
Motionär
Junior
Svinganalys
Frågor