imc_logga

Kost och livsstil

Har du tänkt på att det vi stoppar i oss, är det som i slutänden blir våra hjärnceller, muskelceller, hormoner och signalsubstanser? Och hur den livsstil väljer till största delen påverkar hur vi mår och vad vi gör.

Trots denna insikt är det få som verkligen har en plan, kunskap och en tanke med hur vi gör med dessa två mänskliga fundament.

Idag ser vi tidningsrubriker med aktiva som har ätstörningar, överträning, skador, och utmattningssyndrom. Och det finns framförallt ingen garanti att man ska undvika det om man håller på med en idrott - i synnerhet inte om det rör sig om elitidrottande. Det är här kost- och livsstilsförändringar kommer in.

Vi ser ständigt elitmotionärer och elitidrottare som fortfarande 2022 inte har förstått att vi blir vad vi äter, tänker och tränar. Det måste finnas en balans. Annars kommer kroppen säga ifrån.

På i.m.c finns gedigen och långvarig erfarenhet av att hjälpa våra kunder med kost- och livsstilsförändringar. Men hos oss innebär det inte att ge ut kopierade matplaner och recept. Vi vill utbilda dig till att själv ta egna beslut om vad din kropp mår bra av.

Vi erbjuder både kostrådgivning och livsstilscoaching. Viktigt dock när det gäller beteendeförändringar som dessa, att man inser att det är en process, och inte en kortvarig snabbinsats. Ska man göra en kostrådgivning korrekt, så att man som kund kan ta egna välinformerade beslut, så krävs 5-10 timmars rådgivning. Annars blir det som en diet - en quick fix som aldrig funkar i längen.

Läs mer om kost- och livsstilshjälp här:
Kost- och näring
Livsstilscoaching