imc_logga

Screening / funktionstester

I.m.c:s specialister har lång och gedigen erfarenhet av screening och funktionstester för att bedöma och analysera våra kunders/patienters behov. Eftersom vi genom åren har jobbat i toppskiktet med de flesta idrotter du kan tänka dig, så finns stor och djup kunskap som du kan dra nytta av som kund till i.m.c.

Vi har dels våra egna screening-protokoll framtagna för vissa idrotter, så som tennis eller golf. Men vi använder även många välkända och väl beprövade testmetodiker, t.ex. Screening framtagna av CHEK Institute (Corrective High Performance Kinesiology), FMS (Functional Movement Screen), FRU (Funktionell Rörelse Undersökning) och liknande. 

Vi integrerar alltid delar av screening i vårt första möte med en kund/patient. Men ibland söker i första hand idrottare screeningtester för att följa ett skeende. Är du intresserad av screening, kontakta oss för mer ingående information så tar vi fram den mest lämpliga metoden för just dig.

Nedan hittar du lite mer ingående information om några olika delar.

Löpanalys
Friidrottare är oftast de enda som lär sig HUR man ska springa. Alla vi andra springer som vi springer, kanske inte alltid helt skonsamt och effektivt. Vi hjälper dig med att hitta en optimal löpteknik för just dig.

Kvalitativ Screening
Vi har valt att specialisera oss på kvalitativ screening för rörelse och idrott. Det innebär att vi i första hand tittar på funktion, rörelsemönster och rörelsekvalitet, tillsammans med stabilitet och kontroll. Det kräver otroligt mycket kunskap och erfarenhet av de som utför screeningen för att se små avvikelser.

Kvantitativ Screening
Det finns även kvantitativ screening, vilket man skulle kunna översätta med regelrätta fystester: hur mycket, hur snabbt, och hur effektivt man kan lyfta och utveckla kraft. Det kan också röra sig om att mäta lungkapacitet, mjölksyratrösklar och liknande som kräver mer teknisk utrustning. Det är inte vår nisch, så de som är ute efter sådana skickar vi gärna vidare till andra specialister.