imc_logga

Rehabträning

Rehabilitering betyder "att återställa, eller återfå" den funktion och dagliga aktivitet man hade innan en skada. Oavsett om det rör sig om enklare skador som en fotledsstukning, och ryggskott, eller ont i knät, eller till mer traumatiska skador som frakturer och nervskador, så är rätt rehabträning ett måste.

De skadade vävnaderna måste få läka i rätt takt, och kräver rörelse och cirkulation i rätt dosering. Det finns inga skador annat än rena benbrott som mår bra av stillasittande. Och även vid ett benbrott kan man träna andra delar av kroppen för att hålla blod- och lymflöde optimalt för snabbast möjliga läkning.

I.m.c:s experter är kända för att skriva personanpassade optimala rehabprogram, som står ut från mängden. Ingen får ett standardiserat program ur en pärm, utan alla kunder/patienter testas noggrannt innan. Vi jobbar alltid holistiskt på så sätt att vi alltid undersöker hela kroppens funktion. En axelskada blir inte bra rehabiliterad bara genom övningar för axeln. Man måste också se till att kunder har tillräcklig rörlighet, bålstabilitet, skulderstabilitet, och kontroll för den idrott eller aktivitet som man vill återgå till. Därför kan patienter med samma skada behöva träna vitt skiljda övningar.

Vissa kunder behöver också se över sitt sömnbehov, vätskenivåer, näring och stress, för att en läkning ska ske. Ett träningsprogram gör inte underverk, om du inte förändrar ditt beteende.

Kontakta oss för undersökning av ditt besvär, så hjälper vi dig med rehabträning i den mån som behövs.

Terapeuter:
Dan
Johan