imc_logga

Fysträning för idrott

I.m.c har lång och gedigen erfarenhet att bygga optimala träningsupplägg och program för elit och motionärer som vill lite mer. Vi har spetskompetens inom styrke- och fysträning för idrott, vilket skiljer gentemot de flesta personliga tränare där inriktningen oftast är estetsiskt inriktad på fitness. 

Men en viktig detalj skiljer oss från många andra idrottsfystränare: vi jobbar alltid för att förebygga skador, och optimera användandet av den kropp du har med hjälp av funktionell träning.

De som anlitar våra elittränare är de som vill något mer, vill stå ut från konkurrensen och lyfta sin träning till en ny nivå. Vi börjar alltid med en screening för att ta reda på dina styrkor och svagheter, vi testar andningsmönster, stabilitet, balans, rörlighet, hållning, styrka och uthållighet som behövs för din respektive idrott. En simhoppare, motocrossförare och ishockeyspelare har helt olika kravprofil. Därför är det a och o att verkligen jobba från grunden, och inte ge ett "standardprogram" för fysisk utveckling.

Baserat på screeningen så skräddarsyr vi ett upplägg för just dig. All analys utmynnar i ett personligt träningsprogram som tar hänsyn till din kropps egenheter och obalanser. Ofta behöver vi också jobba med planering av din säsong, hur ofta, vad och när du ska träna för att få optimal respons.

Kontakta oss idag, så hjälper vi dig mot toppen!

Terapeuter/coacher:
Johan
Dan