imc_logga

Kiropraktik

Ordet kiropraktik kommer från grekiskans chiro = händer, praktos = att göra, med främsta syftet att återställa normal funktion i ryggraden framförallt med händerna. Kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av smärtor i ryggen, men även andra leder i kroppen, ex. axel, armbåge och fot.

Den främsta behandlingsmetoden är kiropraktisk justering (HVLA-manipulation) för att öka rörligheten i kroppens leder, och att indirekt påverka nervsystemet med minskad smärta som följd.

Flera av i.m.c:s terapeuter arbetar med kiropraktiska tekniker, som en del i vår omfattande undersökning och manuella behandling. Vår grund kommer dock alltid vara ortopedisk medicin och idrottsmedicin.

Dan och Johan är båda vidareutbildade i strukturell osteopati och mjuk kiropraktik genom Ackermann-institutet i Stockholm. Observera att vi inte är legitimerade kiropraktorer, utan använder kiropraktisk undersökning och behandling som delmoment där det har bäst nytta.

Vi håller även utbildning genom Ackermann-institutet inom kiropraktisk diagnostik och behandling för sjukgymnaster, naprapater, osteopater och andra manuella terapeuter.

Terapeuter:
Dan
Johan
Oskar