imc_logga

Funktionsmedicinska tester

Jag använder mig av ett antal olika funktionsmedicinska tester för hitta orsaken till obalanser som IBS, hypotyreos, hormonella obalanser, diabetes, intoleranser, migrän, energilöshet mm.

Kontakta mig gärna så kan vi pratas vid en kort stund kring dina frågor och vilka tester som passar just dig och så får du ett kostnadsförslag.

Kontaktuppgifter
För bokning eller frågor kring rådgivning, tester och coaching är du välkommen att kontakta mig via: carina@nutrivity.se alt 0733-537 007 så kommer jag återkomma till dig snarast. Skriv gärna hur du vill bli kontaktad och förslag på datum och tider.

Välkommen!
Carina

Exempel på Funktionsmedicinsk laboratorietester (Nordic Labs) som kan användas under utredning;

  • blodprov för att titta på viktiga generella hälsomarkörer för hjärta/kärl, diabetes, lever, njurar, sköldkörtel, vitaminer och mineraler.
  • Blodsocker – CGM-mätning (Continuous Glucose monitoring) för att hitta rätt kost för dig och optimera din insulinkänslighet och metabola flexibilitet. 
  • utandningstest för att leta efter SIBO, dvs ökat antal bakterier/svamp eller förändring av förekommande bakterier/svamp i tunntarmen. En majoritet av de som lider av IBS har troligtvis SIBO.
  • avföringsprov som t ex CSAP/CDSA/GI Map för att leta efter dysbios, obalanser i tarmens ekosystem av bakterier/svamp/parasiter, framförallt i tjocktarmen samt se hur bl a matsmältningen fungerar och inflammationsstatus i tjocktarmen.
  • urinprov som Organic Acids/OAT för att titta på näringsstatus och hur kroppen funktionellt använder olika näringsämnen för bl a vår energiproduktion och våra signalsubstanser som serotonin, dopamin mm 
  • kapillärprov IgG intoleranstest för att göra en bedömning om det finns livsmedel som retar immunförsvaret och som kan hindra en läkning av matsmältningssystemet och som man under en läkningsperiod därmed kan utesluta. Här kan man också få en känsla av hur tarmens barriärfunktion fungerar, d v s om man har läckande tarm.
  • DUTCH test är ett urinprov för att mäta nivåer av könshormoner, stresshormoner och sömnhormon och man får även reda på hur dessa hormoner bryts ner vilket är viktig information för att komma till rätta med stressproblematik, sömnproblem, klimakteriebesvär mm.
  • Sköldkörteln – Complete Iodine Thyroid innehåller markörer som är viktiga för att få en djup förståelse för hur sköldkörteln fungerar. Näringsstatus som selen och jod, hindrande ämnen som arsenik och kvicksilver samt antikroppar, T3, T4 och TSH är inkluderade. 
  • DNA-testet DNA Life berättar om vilken genetik man har kring fettmetabolism, metylering, inflammation, detox mm. och vad kan man göra för att dessa gener inte ska komma till uttryck. 
 

Tester säljs bara tillsammans med återkoppling eller enligt överenskommelse.