imc_logga

Oskar Rosenlund

Cert. Medicinsk Massageterapeut

Jag har en bakgrund från medeldistanslöpning där jag tävlade fram till 20-årsåldern på en ganska hög nivå. Under den tiden drabbades jag, precis som alla utövare av någon idrott, av skador och överansträngningar i relativt hög utsträckning. Detta gjorde mig till slut intresserad av att lära mig om just muskler och leder. Vilket ledde till att jag ansökte och kom in på Bergqvist Massage och friskvårdsutbildningar för att bli Medicinsk Massageterapeut (MMT).

När man har studerat till MMT har man läst in Manuell Medicin, Anatomi och Ortopedisk Medicin för att hitta rätt behandlingsmetod för varje individ. För att varje behandling ska nå sin fulla framgång, krävs det även arbete från individens sida i form av träning. Under utbildningen till MMT blir man även Licensierad Personlig Tränare, vilket gör att jag kan hjälpa till med träningsprogram för att komma vidare och i längden förhoppningsvis förhindra skador. Mitt arbete går ut på att utföra behandlingar samt bygga program för att komma i gång med eller kunna ta steget vidare i träningen samt få bukt på skador som kan hindra individen i vardagen eller i sin specifika idrott.

Behandlingar läggs upp efter individen för att dels bli av med smärtor, dels för att kunna koppla in rätt muskler i arbete. Målet med mina patienter är att dem ska kunna träna och jobba skadefritt.

Innan resan började för att bli MMT jobbade jag som Personbilstekniker på en mindre verkstad. Vilket hjälper mig i mitt nuvarande arbete med att se lösningar i stället för problem. Den lilla oljeapan bor fortfarande kvar i mig samtidigt som djur och natur ligger varmt om hjärtat. När det kommer till träning idag behöver huvudet stillas och kroppen bli rastad, det läggs inte lika många timmar på löparbanan eller spåret längre utan snarare på gymmet för att se vad kroppen klarar för nya utmaningar i form av olympiska lyft mm.

Vill du boka tid, klicka på nedanstående länk? Jag jobbar även på söndagar.
imcmattiasoskar.bokadirekt.se