imc_logga

Nils Jensen

Be Activated-terapeut

VEM ÄR NILS?
Nils Jensen heter jag som har Activationlab. Jag har jobbat med massage och kroppsterapi de senaste 7 åren. Jag har sedan början av 2022 varit stolt medlem i I.M.C teamet i Malmö. De senaste 4 åren har jag enbart använt Be Activated efter att själv upplevt enorma skillnader i mitt liv av behandlingen. Jag har alltid varit en nyfiken person som vill förstå kroppen och sinne bättre samt hittat nya verktyg till mitt arbete. När jag hittade Be Activated fick jag svar på många av de frågor jag ställt under åren som massör. Varför uppstod problemet från början? Varför blir musklerna återkommande stela och ömma hur mycket jag än masserar?

Jag har ett stort intresse för kroppen där min passion ligger i att hjälpa människor till ett välmående. Jag har en bakgrund i styrkelyft och karate som lett mig in på resan av att jobba med kroppen. Jag vill hjälpa dig förstå vad som händer i din kropp och leda dig på resan tillbaka till ditt ursprung.
 

Be Activated handlar om att möta kroppens två prioriteter, vilka är andning och rörelse. Kroppens första prioritet för överlevnad är att andas och den andra är rörelse - springa från fara eller gå för att hitta föda. För att andas behöver vi en muskel som heter diafragman och för att gå eller springa behöver vi röra benet framåt och bakåt, dessa rörelser ska komma ifrån höftböjaren (psoas) och rumpan (gluteus).

När vi lever i stress och smärta så börjar vi använda andra muskler för att hjälpa till med andning som halsen, bröstet, nacken och ländryggen. Detta bidrar till att diafragman försvagas och blir stel, vilket i sin tur leder till att psoasmuskeln och gluteusmuskeln inte kan göra sitt jobb. Kroppen vet att rörelse är en prioritet och därför hittar den nya kompensationer med andra muskler för att skapa rörelserna som krävs för överlevnad. 

Hoppas vi ses på kliniken!

0722-685131
theactivationlab@gmail.com

Vill du boka tid, boka här!