imc_logga

Carina Ekelius

  • Cert. PI Funktionsmedicinsk Terapeut/Cert. FMI Functional Medicine Practitioner (Funktionsmedicinska Institutet)
  • Cert. PI Kost- & Hälsocoach/Cert. PI Nutrition and Health Coach (Paleo Institute)
  • Andningsinstruktör (Medveten andning)
  • PMP®, Cert. Project Management Professional, Project Management Institute
  • Civilingenjör, Teknisk Fysik, Lunds Tekniska Högskola
Kroppen är ett system sammansatt av flera kroppsfunktioner och processer som hela tiden är kopplade till varandra och som påverkas av vår kost, vår fysiska aktivitet, vår näringsstatus, vårt stresstil Kroppen är ett system sammansatt av flera kroppsfunktioner och processer som hela tiden är kopplade till varandra och som påverkas av vår kost, vår fysiska aktivitet, vår näringsstatus, vårt stresstil


Ett brinnande intresse för hur den mat vi äter varje dag påverkar vår hälsa ledde till att jag utbildade mig till Kost- och Hälsocoach och Funktionsmedicinsk Terapeut. Den utbildning jag läst har sin bas inom funktionsmedicin vilket innebär att förbättra och optimera hälsa genom att med livsstilsförändringar adressera eventuella underliggande obalanser i kroppen och ta reda på varför dessa uppkommit. 
Nyfiken på funktionsmedicin? Läs mer här.

Genom min utbildning till Funktionsmedicinsk Terapeut kan jag ytterligare kunna stödja mina kunders läkande förmågor vid t ex metabola obalanser, övervikt och diabetes typ 2, IBS och funktionella mag- tarmproblem, hormonella obalanser i förklimakteriet och klimakteriet, sköldkörtelproblematik och autoimmuna sjukdomar som hashimotos, reumatism, psoriasis.

Andning - en viktig pusselbit för optimal hälsa
Jag är även utbildad Andningsinstruktör genom organisationen Medveten Andning. Andningen är viktig för alla aspekter av våra liv – fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt och är ett fantastiskt verktyg för att få ökad energi, vid stresshantering, smärtlindring, förbättrad idrottsprestation och förbättrad sömn.

Min hälsofilosofi - hälsa är en plattform för balans och måluppfyllnad
Min hälsofilosofi är holistisk och bygger på 'varierad, näringstät och oprocessad mat, helande sömn, återhämtning från stressiga perioder och naturlig rörelse' och att genom inspiration, kunskap och coaching skapa ett intresse och egenansvar kring hälsa. 

Jag bor i Höllviken söder om Malmö i Skåne, är i grunden Civilingenjör i Teknisk Fysik och har tidigare under 20 år arbetat med att leda och coacha i stora förändringsprojekt inom verksamhetsutveckling / IT på olika större företag.

Kontakt och bokning
För bokning eller frågor kring t ex coaching eller rådgivning är du välkommen att kontakta mig via: carina@nutrivity.se alt 0733-537 007 så kommer jag återkomma till dig snarast. Skriv gärna hur du vill bli kontaktad och förslag på datum och tider.

Mer information om mig och min verksamhet finns också på www.nutrivity.se eller på facebook där jag med jämna mellanrum lägger ut inlägg med information inom spännande ämnen som jag vill dela med mig av. 

Välkommen!
 /Carina