imc_logga

Korrektiv träningsspecialist

Som specialister inom korrektiv träning, jobbar vi annorlunda jämfört med de flesta personliga tränare och fystränare i Sverige. Till största delen jobbar en korrektiv tränare med att skapa balans i kroppens rörelsesystem, genom att korrigera obalanser i muskler, leder, nervsystem, hållning och motoriska rörelseprogrammering.

När vi återfår en balanserad kropp kan vi sedan bygga på med rörelsespecifik funktionell fys- och styrketräning för idrott, eller den aktivitet du vill optimera din kropp för. I grund och botten handlar det om återfå de kvaliteter vi ser hos barns rörelse, som drivs av nyfikenhet och lek, och där kroppen inte har några begränsningar.

Eftersom varje klient är unik i form av andningsmönster, rörlighet, bålstabilitet, koordination, balans, styrka och uthållighet, så screenar vi SAMTLIGA klienter innan vi bygger optimala, personanpassade träningsprogram. Räkna inte med att träna i maskiner annat än i undantagsfall då vi behöver isolera en muskel - vi kör funktionell rörelseträning rakt över. En viktig detalj är också att vi i undersökning tittar på hela kroppens funtion. Grundorsaken till t.ex. ett axelproblem kommer oftast inte från axeln, utan finns att hitta i en begränsning eller oblans i annan del av kroppen. Därför lägger jag stor vikt på att titta på HELA rörelseapparaten.

De flesta av våra kunder söker sig till oss för att få hjälp med någon form av skade- eller smärtproblematik, som inte kunnat lösas med traditionell sjukgymnastik och behandling, men givetvis lägger vi upp individuellt anpassade träningsprogram, oavsett mål. 

JOHAN KLINGSTAM
Lic. Korrektiv Funktionell tränare, Lic. personlig tränare
C.H.E.K Exercise Coach, C.H.E.K Practitioner Level 1
Master of Chiropractic, Ackermann Institutet
Examen i idrottsmedicin / ortopedisk medicin, i.m.c

Hemsida: www.johanklingstam.se
Boka på nätet: johanklingstam.bokadirekt.se
Tel: 070-318 86 62 eller johan@i-m-c.se

  • Examen inom ortopedisk medicin och idrottsmedicin
  • Specialist på Korrektiv funktionell träning
  • Utbildar sig ständigt genom CHEK Institute
  • Funktionell screening och rörelseanalys
  • Idrottsspecifik styrke- och fysträning i alla faser
    (stabilitet, bas, hypertrofi, power, explosivitet och grenspecifik)
  • Tränare och terapeut för landslagsaktiva inom pingis, badminton, kampsport, friidrott, triatlon m.fl.