imc_logga

Fasciamobilisering grund- och fortsättningskurs

I.m.c bedriver kurser i fasciamobilisering i samarbete med leg. fysioterapeut Therese Bruinen. För aktuella kursdatum 2019, se i slutet av denna text.

Vad är fascia?
Fascia är en heltäckande elastisk väv som kommunicerar via mekaniska signaler ungefär på samma sätt som nervsystemet kommunicerar via elektriska signaler. Efter en skada, överansträngning eller åratal av att inta en icke-optimal hållning så förändras dess struktur. Detta kan bland annat påverka ledstabilitet, proprioception, koordnination av muskelaktivering runt en led samt direkt ge upphov till smärta. 
Ladda ned detaljerad kursbeskrivning

Grundkurs i fasciamobilisering
Målet med denna introduktionskurs till fascia mobilisering är framförallt att ge direkta praktiska verktyg som kan användas i den kliniska vardagen. Fokus kommer att ligga på tekniker för att behandla fascian i övre och nedre extremiteterna. Kursen är förlagt till 2 dagar. Se utförligare beskrivning nedan.

Fördjupning: Fasciamobilisering för nacke och ansikte
Strukturella och funktionella förändringar av fascian i nacke och ansikte är många gånger orsaken, eller åtminstone del av orsaken till vanligt förekommande åkommor såsom huvudvärk, cervikogen yrsel, balansproblem utan medicinsk orsak, samt temporomandibulära besvär. Denna fördjupningskurs på en dag har som mål att ge en ökad förståelse av fascians anatomi kring nacke/huvud och hur dysfunktioner i denna leder till påverkan på andra essentiella system i området.  Se utförligare beskrivning nedan. Ingen fortsättningskurs är ännu planerad 2018.

Aktuella kursdatum 2019:
Grundkurs:                             18-19 maj

För tillfället finns inga fler datum inplanerade.

För mer intresseanmälan och information om kursinnehållet kontakta: dan@i-m-c.se

 

Ladda ned kursbeskrivning

Intresseanmälan, ej bindande:

Terese Bruinen är sjukgymnast med erfarenhet både från primärvården, privata sjukgymnast kliniker samt arbete med professionella atleter (bland annat Getafe fotbollsklubb) och dansare. Hon har specialiserat sig inom rörelseanalys och fascia mobilisering och använder dessa områden för att förstärka varandra samt kompleterar detta med andra manuella tekniker och rehabträning. Hon har även tagit fram workshops riktade mot dansare och yogis. Innan hon började sin karriär som sjukgymnast har hon forskat om immun systemet och hon använder dessa kunskaper för att kunna tolka resultat från basforskning så att de blir lätt förståeliga och direkt användas i den kliniska vardagen. Tillsammans med sin partner har hon skapat organisationen RISE (research for integrative and sustainable development) vars mål är att skapa metoder och tankesätt kring hållbar personlig utveckling.