imc_logga

Anders Glemme

Leg. Fysioterapeut (sjukgymnast)
Webbsida: www.andersglemme.se


25 år i yrket
Jag har arbetat trettio år i sjukvården varav tjugofem år som fysioterapeut (sjukgymnast).  Efter att ha träffat tusentals patienter är jag fortfarande nyfiken på min uppgift att hjälpa människor och att fortsätta utvecklas i mitt yrke. Jag tror på att behandla klienter utifrån en helhetssyn och inte enbart lösa ett problem kortsiktigt.
 

Att njuta av tillvaron är viktigt
Utanför mitt arbete drivs jag av att utforska livet. De största intressena jag har är musik, njuta och umgås kring mat, få människor att må bättre, och att diskutera vad som gör oss människor närvarande och uppmärksamma på vår omgivning.

Jag är även intresserad av hur hjärnan och vår fysik påverkas av till exempel träning, mat, samtal och sömn. Långa filosofiska samtal med reflektioner om livet, jaget och vår samtid ligger mig varmt om hjärtat.

Träning och hälsa i balans
För att känna mig i god form fysisk och psykiskt tränar jag löpning, funktionell styrketräning och tennis. Jag har även tränat olika former av yoga och däribland medicinsk yoga. Intresset för hur träning, mat, sömn och möten med människor samt reflektioner av mitt eget liv påverkar mig är något jag lägger ner mycket tid på.
 
Jag är helt enkelt glad att jag valde min yrkesroll som fysioterapeut eftersom det ger mig näring i mitt privatliv. Jag kommer att fortsätta att hålla mig uppdaterad inom mitt intressanta och komplexa yrke så länge som jag är verksam.