imc_logga

Andningsinstruktör

Ju bättre vi andas, desto bättre hälsa har vi! 
Vi tar ungefär 20-25 000 andetag per dag och det är naturligtvis väldigt viktigt att andas…men, det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. Försämrade andningsvanor är väldigt vanligt. Vi andas snabbt och ytligt, håller andan, tar stora andetag etc. och många är inte medvetna om att de har en andning med stor förbättringspotential.

Ett balanserat andetag innebär att andas genom näsan och att använda diafragman, vår främsta andningsmuskel. Andetaget är rytmiskt och långsamt med en volym som motsvarar kroppens behov. Många av oss tar större andetag och/eller andas snabbare än vad kroppen har behov av, vilket skapar obalans mellan syre och koldioxid (lätt hyperventilering) som i sin tur påverkar t. ex. vår energinivå.

Om vårt andetag är lätt ur balans, så kan det över tid leda till negativa konsekvenser kopplat t. ex. till syre- och energinivåer i kroppen. Känner du igen dig i någon av punkterna i listan?

  • Har du låg energi och uthållighet?
  • Har du en hjärna som ofta går på högvarv?
  • Högt blodtryck eller andra hjärt/kärl-problem?
  • Problem med återkommande infektioner i luftvägarna? Är du ofta täppt i näsan?
  • Är du överviktig? Lider du av fetma?
  • Upplever du smärta och värk?
  • Sover du oroligt? Snarkar du?


Förbättra din andning och få ökad energi, mindre smärta, ökad fettförbränning och bättre sömnLäs mer om andningsträning!

CARINA EKELIUS
Cert. FMI Funktionsmedicinsk Terapeut (Funktionsmedicinska Institutet)
Cert. PI Kost- & Hälsocoach (Paleo Institute)
Andningsinstruktör (Medveten andning)

Läs mer om mig här
Hemsida: www.nutrivity.se
Boka på nätet via kontaktformulär: www.nutrivity.se
eller boka via telefon: 0733-537007 eller mail: carina@nutrivity.se 
Följ mig på facebook
 

Funktionsmedicin innebär att jobba med skräddarsydda och vetenskapsbaserade positiva livsstilsförändringar inom kost, näring, fasta, rörelse, träning, återhämtning och sömn. Och från denna bas jobbar jag funktionsmedicinskt med kunder som vill;
  • optimera hälsa, fysik och prestation.
  • komma till rätta med olika symtom som begränsar i vardagen såsom IBS/magproblem, stress, migrän, ledvärk, trötthet och energilöshet, metabol ohälsa (högt blodtryck, höga blodfetter, insulinresistens, högt blodsocker mm), hudåkommor mm.
  • få stöd med livsstilsförändringar vid diabetes typ 2 och autoimmuna sjukdomar som reumatism, hashimoto’s och psoriasis för att lindra symtom.
Välkommen!